Gepocheerd ei met parmezaansaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepocheerd ei met parmezaansaus
Stap 1
Begin met de saus. Verwarm de boter op een lage stand tot deze is gesmolten, maar niet verkleurd. Zeef de bloem erboven en roer met een garde een halve minuut goed door over de bodem van de pan. Klop de warme melk in kleine beetjes door deze roux en breng al roerend aan de kook.
Stap 2
Laat de saus minimaal 1 minuut zachtjes koken en voeg dan al roerend de kaas in delen toe tot deze helemaal is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met nootmuskaat, zout en peper en neem van de warmtebron.
Stap 3
Mix het vruchtvlees van de avocado met de boter en het citroensap in een keukenmachine of met een mixer tot een gladde crème. Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Zet de warmtebron laag zodat het water tegen de kook aan blijft.
Stap 4
Rooster intussen de broodjes en bestrijk ze met de avocadoboter. Leg de broodjes op borden, maal er wat peper over en leg er een pluk veldsla op. Verwarm de kaassaus al roerend op een lage stand.
Stap 5
Breek 1 ei in een kommetje en laat het kommetje in het water zakken zodat het zich gedeeltelijk vult met water.
Stap 6
Keer het kommetje rustig om en laat het ei in het water glijden. Herhaal met de andere eieren en laat ze circa 3 minuten tegen de kook aan garen. Roer niet in het water. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en snijd eventuele eiwitsliertjes weg.
Stap 7
Leg op elke bagel 1 gepocheerd ei en schep er een royale lepel kaassaus over. Bestuif met nog wat nootmuskaat en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie520 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten33 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd14 g