Gepocheerd ei met hollandaisesaus en gerookte zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepocheerd ei met hollandaisesaus en gerookte zalm
Stap 1
Begin met de saus. Klop de eidooiers met een snufje zout circa 1 minuut luchtig met een mixer.
Stap 2
Verwarm het citroensap met de azijn in een steelpannetje. Verhit de boter in een andere pan.
Stap 3
Giet het warme azijnmengsel al kloppend in een klein straaltje bij de eidooiers. Giet vervolgens de gesmolten boter in een dun straaltje bij de saus en blijf kloppen tot er een mooie, gebonden saus ontstaat.
Stap 4
Neem de pan van de warmtebron en breng op smaak met zout en peper. Roer de dille erdoor en zet de saus afgedekt op een warme plaats.
Stap 5
Pocheer dan de eieren. Breng een grote pan water aan de kook. Zet 2 kopjes klaar, scheur 2 stukken folie af en leg deze over de kopjes.
Stap 6
Duw de folie iets naar beneden, zodat er een kuiltje ontstaat. Breek 1 ei in elk kuiltje, draai het folie goed dicht en leg de pakketjes voorzichtig in het kokende water.
Stap 7
Neem de pakketjes na 3-4 minuten uit de pan. Herhaal dit met de overige 2 eieren.
Stap 8
Verwijder voorzichtig het folie van de gepocheerde eieren en leg ze op de broodjes. Schep wat hollandaisesaus erover, leg de gerookte zalm en avocado erbij en bestrooi naar smaak met chilipeper. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie735 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten50 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd19 g