Gepocheerd ei hollandaise met zalm en rivierkreeftjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepocheerd ei hollandaise met zalm en rivierkreeftjes
Stap 1
Breng een pan water met de azijn en zout tegen de kook aan. Roer met een houten lepel tot een draaikolkje ontstaat en breek hierboven 1 ei. Pocheer 3 minuten en bewaar dit ei in warm water. Pocheer zo ook de rest van de eieren.
Stap 2
Meng de mayonaise met de mosterd. Strijk de helft ervan over het brood. Verdun de rest van de mosterdmayonaise met de melk en sprenkel over de sla.
Stap 3
Beleg de sneetjes brood met de zalm en bestrooi met peper. Leg de zalmsneetjes met de rivierkreeftjes en de sla op borden.
Stap 4
Smelt voor de hollandaisesaus de boter zachtjes. Schep de eiwitvlokken eraf. Klop de eidooiers met het citroensap, zout en peper luchtig en romig in de blender of met de staafmixer. Voeg tijdens het kloppen in een straaltje de boter toe en mix tot een saus.
Stap 5
Leg de gepocheerde eieren op het brood met de zalm. Giet op elk ei een laagje van de saus. Serveer de rest van de saus erbij.
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)