Gepaneerde varkenshaas met tomaat en knolselderijfriet
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepaneerde varkenshaas met tomaat en knolselderijfriet
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de knolselderij en snijd deze in dikke plakken. Snijd de plakken in repen tot friet en kook de knolselderij circa 5 minuten in water met zout. Giet af, spoel er koud water over en dep droog.
Stap 2
Meng in een diep bord de tijm met de rozemarijn, kaas, beschuit, zout en peper. Klop in een ander diep bord het ei los met 1 eetlepel water.
Stap 3
Wentel de varkenshaas eerst door de bloem en klop af. Wentel dan door het ei en daarna door het paneermengsel.
Stap 4
Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de varkenshaasjes rondom 2-3 minuten. Leg het vlees in de braadslede. Halveer de tomaten en leg ze rondom het vlees.
Stap 5
Besprenkel de tomaten met de rest van de olijfolie en de Italiaanse kruiden. Zet de varkenshaas, afhankelijk van de dikte, 14-16 minuten in het midden van de oven.
Stap 6
Verhit intussen de frituurolie tot 180ºC en bak hierin de knolselderijfriet goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Stap 7
Laat het vlees uit de oven circa 5 minuten rusten en snijd daarna in plakken. Serveer met de tomaten en de knolselderijfrietjes.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
- - ovenschaal
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie625 kcal
- Eiwit42 g
- Koolhydraten15 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd9 g