Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gents draadjesvlees
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gents draadjesvlees
Stap 1
Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan en houd apart. Bestrooi de sukadelappen met zout en peper.
Stap 2
Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep uit de pan.
Stap 3
Bak de uien, wortel en knoflook in het bakvet. Voeg de tijm, laurierblaadjes en het vlees toe en giet het bier erbij. Breng aan de kook.
Stap 4
Besmeer 1 sneetje brood met de mosterd en besmeer het andere sneetje dik met appelstroop. Snijd het brood in blokjes en schep met de spekblokjes door het vlees.
Stap 5
Stoof het vlees afgedekt in circa 2 uur gaar. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Serveer het draadjesvlees met dikke frieten en appelcompote.