Genste waterzooi
Ingrediënten
Bereidingswijze Genste waterzooi
Stap 1
Verwijder het donker groen van de prei en snijd in grove stukken. Breng de bouillontabletten, kippenbouten met 1½ l water aan de kook.
Stap 2
Laat op laag vuur 30 minuten zachtjes koken. Neem de kippenbouten uit de pan en zeef de bouillon. Bewaar 1 l.
Stap 3
Schil intussen de aardappelen en halveer ze. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Halveer intussen de winterpeen in de lengte en snijd in halve maantjes van ½ cm.
Stap 4
Snijd het wit van de prei in halve ringen van ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm. Smelt de boter in een ruime hapjes pan en bak de wortel, prei en bleekselderij 5 minuten op laag vuur.
Stap 5
Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten koken en breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Split intussen het ei. Meng de eidooier door de rest van de slagroom. Snijd de peterselie fijn. Verwijder het vel van de kip en haal het vlees van de botten.
Stap 7
Voeg met de aardappelen toe aan de saus en warm 2 minuten mee. Neem de pan van het vuur en roer het eidooiermengsel erdoor en garneer met de peterselie.
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)