Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gembershot met citroen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gembershot met citroen
Stap 1
Was de gember en snijd in plakken. Snijd de schil van de citroen en snijd het vruchtvlees in parten.
Stap 2
Pureer het vruchtvlees van de citroen met de gember. Spoel een theedoek uit en leg open in een kom.
Stap 3
Schep er de gemberpuree op en wring er het sap uit met behulp van de theedoek.
Stap 4
Schenk een kwart van het gembersap in een klein glas. Sla het gembershotje in één keer achterover.
Stap 5
Bewaar het resterende sap in de koelkast in een glazen fles of schone pot met deksel.
Aanvullende benodigdheden
- - blender of staafmixer
- - schone theedoek
- - glazen fles of pot met deksel
Voedingswaarden
- Energie26 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten4 g