Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gemberkoek met karamelglazuur
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gemberkoek met karamelglazuur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de bloem, bakpoeder, 1 theelepel (zee)zout, gemberpoeder en kaneel. Wrijf de boter erdoor tot fijne kruimels en meng de gemberstukjes erdoor.
Stap 2
Verwarm op een lage stand de melk, basterdsuiker en schenkstroop. Roer kort tot de suiker is opgelost. Meng de eieren met het wat afgekoelde melkmengsel en het bloemmengsel tot een glad beslag. Giet dit in de cakevorm.
Stap 3
Bak de gemberkoek in het midden van de oven in circa 1 uur gaar. Laat buiten de oven 5 minuten afkoelen en stort op een rooster.
Stap 4
Verwarm voor het glazuur de boter en laat deze in circa 10 minuten lichtbruin worden. Roer de gembersiroop en poedersuiker door de boter tot een glad glazuur. Bestrijk de afgekoelde gemberkoek met dit glazuur.
