Gemarmerde chocoladetulband
Ingrediënten
Bereidingswijze Gemarmerde chocoladetulband
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 ᵒC. Meng de bloem met het bakpoeder en een ½ tl zout.
Stap 2
Meng in een andere kom 100 gr suiker, cacaopoeder en 85 ml water. Roer tot een egale massa.
Stap 3
Doe de roomboter samen met de overige suiker en het vanille-extract in een keukenmachine. Klop tot een romig geheel.
Stap 4
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf kloppen tot deze zijn opgenomen.
Stap 5
Spatel de bloem en vervolgens de melk door het mengsel. Schep 200 gr van het beslag bij het cacaomengsel en roer goed.
Stap 6
Vet de tulbandvorm in en bestuif met wat bloem. Schep 1 lepel van het chocoladebeslag in de tulbandvorm. Schep daarbovenop 1 lepel vanillebeslag.
Stap 7
Door de zwaarte van het beslag verspreidt de vulling zich over de bakvorm. Herhaal tot het beslag op is.
Stap 8
Zet 55 - 65 minuten in de oven tot een satéprikker er droog uit komt. Laat 15 minuten rusten. Haal de tulband uit zijn vorm en draai hem om.
Stap 9
Smelt op laag vuur de chocolade met de slagroom in een steelpannetje. Laat 15 minuten afkoelen.
Stap 10
Giet de chocolade over de tulband en decoreer met kerstchocolaatjes, chocolade-sneeuwamandelen en parels.