Gemarineerde vis met venkel uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Gemarineerde vis met venkel uit de oven
Stap 1
Snijd de stengels en het groen van de venkelknollen en hak het groen fijn.
Stap 2
Meng in een wijde ovenschaal twee eetlepels olijfolie met de geperste knoflook, citroenrasp, fijngehakt venkelgroen en wat zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 3
Wentel de pangasiusfilets door de marinade en laat ze 30 minuten marineren.
Stap 4
Verwarm intussen de oven voor op 220 °C.
Stap 5
Snijd de venkelknollen elk in acht parten en verdeel ze met de in dunne partjes gesneden rode ui, in lange repen van 1 cm breed gesneden paprika, in vieren gesneden tomaten of 6 cherrytomaatjes door de helft en de ontpitte en grofgehakte olijven in een braadslede.
Stap 6
Strooi de paprikapoeder en gemalen komijn met wat zout en peper erover en sprenkel twee eetlepels olijfolie erover.
Stap 7
Rooster de groenten in de oven in 20-25 minuten gaar.
Stap 8
Schep ze regelmatig om.
Stap 9
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de visfilets in 4-6 minuten bruin en net gaar.
Stap 10
Schep de groenten op warme borden en leg de visfilets erop.
