Gemarineerde tempeh met gezuurde groente
Ingrediënten
Bereidingswijze Gemarineerde tempeh met gezuurde groente
Stap 1
Snijd het loof van de radijs en bospeen, schil de bospeen en snijd deze samen met de komkommer en radijs in dunne plakjes. Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit, snijd de andere limoen in partjes.
Stap 2
Hak de koriander grof en meng deze met de helft van de sesamolie en de helft van het limoensap en de -rasp. Verdeel de marinade over de radijs, bospeen en komkommer, roer dit door en plaats in de koelkast.
Stap 3
Verhit intussen een pan met water en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Stap 4
Snijd de tempeh in blokjes, marineer met de rode curry pasta en de rest van de sesamolie en het limoensap en -rasp. Verhit een pan met 2 el zonnebloemolie en bak de tempeh goudbruin op middelhoog vuur.
Stap 5
Verdeel de rijst over de borden, leg hier de gezuurde groente en sojabonen op, schep de tempeh over de rijst en garneer met de cashewnoten en limoenpartjes.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie700 kcal
- Eiwit26.3 g
- Koolhydraten76.5 g
- Vet29.3 gWaarvan verzadigd4.7 g