Gemarineerde broccoli met ricottacrème
Ingrediënten
Bereidingswijze Gemarineerde broccoli met ricottacrème
Stap 1
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in kleine stukjes. Halveer de paprika overlangs, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm.
Stap 2
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop van het sap van de citroen en 3 el olijfolie een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika 3-5 minuten. Schep uit de pan op een bord.
Stap 4
Roerbak in het achtergebleven bakvet de broccoli 3 minuten. Neem uit de pan en schep met de paprika door de dressing. Laat 15 minuten marineren.
Stap 5
Verhit intussen de koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin.
Stap 6
Klop met een handmixer de ricotta met de feta en de citroenrasp luchtig.
Stap 7
Verdeel over een platte schaal, schep de gemarineerde broccoli en paprika erop en garneer met de pijnboompitten en de basilicum.
Stap 8
Lekker met platbrood.