Gemarineerd varkensribstuk met appel en rode ui
Ingrediënten
Bereidingswijze Gemarineerd varkensribstuk met appel en rode ui
Stap 1
Extra benodigdheden: braadslede en een vleesthermometer.
Stap 2
Zorg dat het varkensribstuk op kamertemperatuur is.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 225°C.
Stap 4
Verdeel de helft van de olijfolie in de braadslede en leg het varkensribstuk in de braadslede.
Stap 5
Pel de knoflooktenen en halveer ze.
Stap 6
Steek met een scherp mes enkele gaten in het vlees en duw de halve knoflooktenen erin.
Stap 7
Steek de vleesthermometer tot in het midden van het vlees, zorg dat de punt geen bot raakt.
Stap 8
Schuif de braadslede in de oven en braad het vlees 10 minuten voor een bruine korst.
Stap 9
Pel intussen de uien en snijd ze in kwarten.
Stap 10
Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Stap 11
Schep in een kom de uiparten, appelparten en takjes tijm om met de resterende olijfolie.
Stap 12
Neem de braadslede uit de oven.
Stap 13
Schakel de oventemperatuur terug naar 120°C.
Stap 14
Schenk de fond in de braadslede en roer de aanbaksels los.
Stap 15
Verdeel het appel-uimengsel rond het stuk vlees en schep het om met het braadvocht.
Stap 16
Schuif de braadslede weer in de oven en braad het vlees tot het een kerntemperatuur heeft van 63-65°C.
Stap 17
Dit duurt zo'n 50-60 minuten.
Stap 18
Bedruip af en toe met braadvocht.
Stap 19
Leg het varkensribstuk op een plank, dek het af met aluminiumfolie en laat het nog 10 minuten rusten en nagaren.
Stap 20
Schenk het braadvocht in een steelpan en kook het op hoog vuur in tot een lekkere jus.
Stap 21
Snijd het vlees tussen de ribben door in plakken.
Stap 22
Leg het vlees met het appel-uimengsel op warme borden en schenk de jus erover.
Stap 23
Lekker met frieten, sperziebonen en een salade.
