Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gele linzencurry met kip en bloemkool
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gele linzencurry met kip en bloemkool
Stap 1
Verhit 1 el zonnebloemolie in een hapjespan en fruit 4 el gele currypasta met 1 gesnipperde ui 5 min. op een middelhoge stand.
Stap 2
Voeg 250 g afgespoelde gele linzen, 400 ml kokosmelk en 1¼ liter kippenbouillon (van de kippenbouten) toe en breng aan de kook.
Stap 3
Laat 25 min. zachtjes koken. Voeg na 15 min. 600 g bloemkoolroosjes en 1 portie kippenvlees toe. Roer regelmatig.
Stap 4
Serveer de curry in diepe borden en verdeel er 4 in blokjes gesneden tomaat over.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie545 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten28 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd20 g