Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gekruide fricandeau met romige champignonsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gekruide fricandeau met romige champignonsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°c.
Stap 2
Schuif de ovenschaal met fricandeaurollade In de oven en steek een vleesthermometer tot in het midden van de rollade.
Stap 3
Braad de rollade tot de kerntemperatuur circa 60°c aangeeft, bedruip af en toe met braadvocht.
Stap 4
Verwarm intussen de boter in een hapjespan en bak knoflook, ui, champignons en tijm al omscheppend tot de paddenstoelen mooi bruin zijn.
Stap 5
Schenk de wijn erbij en laat deze even bruisend opkoken.
Stap 6
Roer slagroom en braadvocht van de fricandeau erbij en kook het geheel 6-8 minuten in tot het een mooie saus wordt.
Stap 7
Snij de fricandeau in dunne plakken en serveer met de saus.
