Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gekonfijte gember
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gekonfijte gember
Stap 1
Schil de gemberwortel en snijd in kleine blokjes. Giet water erop tot de gember net onder staat en kook afgedekt circa 30 minuten op een lage stand.
Stap 2
Neem 100 ml kookwater uit de pan en giet de gember door een zeef. Breng de 100 ml kookwater met de (riet)suiker en kardemompeul in een pan aan de kook tot de suiker geheel is opgelost. Kook dan nog 2 minuten zachtjes door. Voeg de gemberblokjes toe en laat in de siroop afkoelen en rusten tot de volgende dag.
Stap 3
Breng dan nogmaals aan de kook en giet in 2 brandschone potten. Laat afkoelen en bewaar afgesloten enkele weken in de koelkast. Lekker in gebak.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 weckpotten