Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gekaramelliseerde wortel met peterseliedressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gekaramelliseerde wortel met peterseliedressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het loof van de worteltjes, maar laat een klein groen steeltje zitten.
Stap 2
Meng in een kommetje 2 el olie met de honing en een flinke mespunt zout en schenk dit over de worteltjes in een ovenschaal. Rooster de wortels in de oven in 40 min. gaar en lichtbruin. Schep af en toe om.
Stap 3
Klop intussen de rest van de olie, het citroensap, de cashewnoten en peterselie tot een dressing. Voeg eventueel een scheutje water toe om het geheel wat vloeibaarder te maken en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Serveer de gekaramelliseerde wortels lauwwarm met de peterseliedressing en yoghurt.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie297 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten16 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd5 g