Gekaramelliseerde uien-tarte Tatin
Ingrediënten
Bereidingswijze Gekaramelliseerde uien-tarte Tatin
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in kwarten. Verhit de boter in de ovenvaste koekenpan. Voeg vervolgens de honing, tijmblaadjes, azijn, 50 ml water en een snuf zout toe en roer kort door.
Stap 2
Leg de uien in een mooi patroon in de pan en laat afgedekt circa 10 minuten pruttelen op een lage stand.
Stap 3
Bak intussen in een andere koekenpan de spekblokjes knapperig. Meng de peterselie met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verwijder het deksel van de pan en bak nog even op middelhoge stand tot de uien beginnen te karamelliseren. Schud de pan af en toe voorzichtig om aanbranden te voorkomen. Voeg de spekjes toe.
Stap 5
Leg het bladerdeeg voorzichtig op de pan en duw de randen naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Stap 6
Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat de pan even afkoelen. Leg vervolgens een bord erop en keer de taart voorzichtig om. Serveer met de crème fraîche.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenvaste koekenpan
- - taartvorm
Voedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten39 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd23 g
