Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gekaramelliseerde pompoen met ahornsiroop en walnoten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gekaramelliseerde pompoen met ahornsiroop en walnoten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de pompoen in 8 parten en verwijder de zaden. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak hierin de pompoen circa 5 minuten op middelhoge stand. Laat bruin worden zonder te bewegen. Keer de parten om en voeg de rest van de boter toe. Bak in circa 5 minuten goudbruin.
Stap 2
Giet de wijn en sojasaus erbij en bak circa 15 minuten verder in de oven, tot de pompoen zacht en gaar is. Rooster intussen de walnoten in een droge, hete koekenpan.
Stap 3
Giet de room bij de pompoen en bak nog 10 minuten in de oven. Giet de helft van de ahornsiroop erover en bak nog 5 minuten. Bestrooi eventueel met de rode peper en de walnoten. Giet de rest van de ahornsiroop erover.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenvaste koekenpan
Voedingswaarden
- Energie450 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten17 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd17 g