Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gekarameliseerde spruitjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gekarameliseerde spruitjes
Stap 1
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Stap 2
Snijd het stronkje van de spruitjes en verwijder lelijke blaadjes.
Stap 3
Kruis de kant van het stronkje in.
Stap 4
Kook de spruitjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in een kwartier beetgaar.
Stap 5
Spoel de spruitjes daarna in een vergiet met koud water, zodat ze mooi groen blijven.
Stap 6
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de plakjes knoflook op zacht vuur goudbruin.
Stap 7
Schep de spruitjes en honing erdoor.
Stap 8
Verwarm al omscheppend drie minuten tot de spruitjes omhuld zijn door een glanzend laagje.
Stap 9
Lekker bij haaskarbonade en aardappelpuree.
