Gekarameliseerde hutspot met gruyère
Ingrediënten
Bereidingswijze Gekarameliseerde hutspot met gruyère
Stap 1
Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Stap 2
Verhit de kruidenboter in een braadpan. Voeg de uien uit de hutspotverpakking toe. Probeer zoveel mogelijk wortel achter te houden. Bak de uien 10 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht worden en bruin beginnen te kleuren. Roer regelmatig.
Stap 3
Ris de blaadjes van de takjes tijm, snijd de gruyère in kleine blokjes.
Stap 4
Voeg de tijm met de wortel toe aan de uien en bak nog 10 minuten mee. Blus de ui en wortel af met de witte wijn en voeg de mosterd toe. Roer door en laat het vocht iets inkoken.
Stap 5
Giet de aardappelen af en doe ze bij de groenten. Voeg de crème fraîche toe en stamp het geheel met een pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met zout en peper en roer de blokjes gruyère erdoor.
Stap 6
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de stamppot.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie676 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten62 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd14 g