Geitenkaastaartjes met bietentapenade
Ingrediënten
Bereidingswijze Geitenkaastaartjes met bietentapenade
Stap 1
Leg de plakjes bladerdeeg op het werkvlak en laat ze ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Steek uit elk plakje deeg met de steker 4 rondjes en leg die met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
Stap 2
Leg op elk plakje deeg een plakje geitenkaas en vouw de rand van de deegrondjes langs de zijkant van de kaas omhoog. Schep op elk geitenkaastaartje een halve theelepel honing en strooi er verse tijmblaadjes over. Bak de taartjes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.
Stap 3
Snijd het bietje in kleine stukjes en schep het met de resterende honing en de balsamicoazijn in een hoge kom. Pureer het bietje met de staafmixer tot een lekkere tapenade. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Schep uit de oven op elk geitenkaastaartje wat bietentapenade.
Aanvullende benodigdheden
- - steekring Ø 5 cm
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie90 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten8 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd4 g