Geitenkaasbuideltjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Geitenkaasbuideltjes
Stap 1
Verwijder de zachte korst van de geitenkaas en prak de kaas, honing en tijmblaadjes met een vork smeuïg. Verdeel in 4 porties en zet afgedekt in de koelkast.
Stap 2
Kneus de peperkorrels in een vijzel of op een plank en meng met de sesam en een mespunt grof zout.
Stap 3
Leg de stapel filodeeg op het werkvlak en snijd 1x door in de breedte. Leg 4 stukken naast elkaar en bestrijk ze met een kwastje met gesmolten boter.
Stap 4
Leg er 4 vellen een slag gedraaid op zodat een stervorm ontstaat. Bestrijk weer met boter.
Stap 5
Snijd de laatste twee stukken schuin doormidden en leg de driehoeken schuin op de beboterde vellen. Bestrijk het geheel nog een keer met de laatste boter.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg in het midden van elk deegstapeltje een portie geitenkaas en knijp het deeg er voorzichtig omheen zodat een buideltje ontstaat.
Stap 7
Zet de buideltjes naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze met ei. Bestrooi de buideltjes met het sesammengsel en bak ze in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Garneer eventueel met een takje tijm.
Aanvullende benodigdheden
- - vijzel
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie405 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten40 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd13 g
