Gehakttaart met groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Gehakttaart met groenten
Stap 1
Extra benodigdheden: lage taartvorm, Ø 26 cm.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Klop het ei los.
Stap 4
Ontdooi het bladerdeeg.
Stap 5
Schaaf de wortel met de dunschiller in lange dunne linten.
Stap 6
Meng ze in een kom met de olijfolie.
Stap 7
Meng in een andere kom het gehakt met het ei, de helft van de halvermout, kerriepoeder en het zout.
Stap 8
Meng ook de boerensoepgroenten erdoor en kneed alles goed door elkaar tot het wat plakkerig wordt.
Stap 9
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, laat het deeg wat rommelig boven de rand uitsteken.
Stap 10
Strooi de resterende havermout op de bodem.
Stap 11
Verdeel het gehaktmengsel in de taartbodem en druk goed aan.
Stap 12
Verdeel de wortellinten over het gehakt en druk ze iets in het gehakt.
Stap 13
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 minuten bruin en gaar.
