Gehaktstaaf uit de oven met puree en lente-ui
Ingrediënten
Bereidingswijze Gehaktstaaf uit de oven met puree en lente-ui
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Meng het gehakt met het ei, kerriepoeder, paneermeel en wat zout.
Stap 3
Kneed stevig door.
Stap 4
Verdeel in twee gelijke delen en rol die tot staven van circa vijf cm dik.
Stap 5
Vet een ovenschaal in met de olie en leg hierin het vlees, met wat ruimte ertussen.
Stap 6
Snijd de champignons in kwarten en bestrooi met wat zout.
Stap 7
Leg ze om het gehakt heen.
Stap 8
Los de mosterd op in het water en giet in de ovenschaal.
Stap 9
Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gehakt circa 20 minuten tot het gaar is.
Stap 10
Kook de aardappelen 20 minuten en giet ze af.
Stap 11
Snijd de lente-ui in zeer fijne ringetjes, houd het wit en groen apart.
Stap 12
Stamp de aardappelen fijn met een stamper.
Stap 13
Verhit in een steelpannetje kort de melk met het wit van de lente-ui tot tegen het kookpunt.
Stap 14
Roer de hete melk, lente-ui en boter door de puree heen, breng op smaak met zout.
Stap 15
Serveer de puree met daarop de gehaktstaaf in plakken gesneden en champignons, bestrooi met het groen van de lente-ui.
