Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gehaktschnitzels met geroosterde bloemkool
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gehaktschnitzels met geroosterde bloemkool
Stap 1
Snijd roosjes van de bloemkool en snijd de stronk in stukken van 3 cm.
Stap 2
Kook de roosjes en stukken stronk in een pan met ruim kokend water en wat zout in 4 minuten beetgaar.
Stap 3
Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Stap 4
Pers de tenen knoflook boven een kom uit en meng er paprikapoeder, tijm, versgemalen peper, kappertjes en bijna de helft van de olijfolie door.
Stap 5
Schep de bloemkoolroosjes en stukken stronk erdoor.
Stap 6
Verdeel dit mengsel in de braadslede. Rooster de bloemkool in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 7
Snijd intussen de gehaktschnitzels elk in 4 stukken.
Stap 8
Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de stukken schnitzel in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
Stap 9
Verdeel de stukken schnitzel en geroosterde bloemkool over de borden.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie470 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten20 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
