Gehaktsaté met pindasaus en mie
Ingrediënten
Bereidingswijze Gehaktsaté met pindasaus en mie
Stap 1
Meng het gehakt met de sambal en 2 el ketjap. Breng op smaak met zout en vorm 8 worstjes van het gehakt. Steek door elk worstje een satéprikker.
Stap 2
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een grote koekenpan 2 el olie. Bak de gehaktsaté in 10 min. lichtbruin en gaar.
Stap 3
Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Bak de wokgroenten al omscheppend in 6 min. beetgaar. Verwarm intussen in een steelpan de pindakaas met de rest van de ketjap, 100 ml water en de basterdsuiker. Roer tot een gladde pindasaus. Voeg indien nodig extra water toe en breng op smaak met peper of extra sambal.
Stap 4
Giet de mie af. Bak deze 1 min. mee met de groenten. Verdeel de mie over 4 kommen. Leg de gehaktsaté erop. Schep de pindasaus erover en bestrooi met de uitjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie817 kcal
- Eiwit37 g
- Koolhydraten67 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd13 g