Gehaktrolletjes in rauwe ham
Ingrediënten
Bereidingswijze Gehaktrolletjes in rauwe ham
Stap 1
Snijd 6 plakjes rauwe ham in de lengte doormidden en houd ze apart. Snijd de rest van de ham in stukjes. Knip de bieslook fijn. Meng in een kom het gehakt met geraspte kaas, fijngesneden ham, ei, paneermeel, bieslook en wat peper. Kneed alles goed door tot een egaal, wat plakkerig mengsel.
Stap 2
Verdeel het gehaktmengsel in voor elk persoon twee gelijke porties en vorm deze tot rolletjes van 3 cm dik. Wikkel elk gehaktrolletje in een plakje rauwe ham. Laat de rolletjes even liggen, zodat de ham aan het gehakt hecht.
Stap 3
Verwarm de boter in een hapjespan en bak de gehaktrolletjes in 12 minuten rondom bruin en gaar. Voeg na 5 minuten het water toe en laat dit tijdens het bakken verdampen tot een lekkere jus. Serveer de gehaktrolletjes met roergebakken andijvie en rijst of gnocchi.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie420 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten3 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
