Gehaktbrood uit de oven met spinazie en ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Gehaktbrood uit de oven met spinazie en ei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Schil de knoflook en hak goed fijn.
Stap 3
Doe de spinazie met de knoflook, wat zout en een eetlepel olie in een grote pan.
Stap 4
Stoof in circa 5 minuten gaar op hoog vuur in een hapjespan.
Stap 5
Doe in een vergiet en druk met een soeplepel het vocht eruit, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 6
Breng ondertussen water aan de kook en doe er twee derde van de eieren in.
Stap 7
Laat 8 minuten koken, spoel ze dan af met ijskoud water.
Stap 8
Pel de eieren.
Stap 9
Verwijder de korstjes van het brood en laat 2 minuten weken in de melk.
Stap 10
Pluk het brood goed uit elkaar en voeg toe aan het gehakt, samen met de overgebleven eieren.
Stap 11
Breng op smaak met de kerrie, wat witte peper en het zout.
Stap 12
Kneed het gehakt stevig door.
Stap 13
Vet de cakevorm in met olie.
Stap 14
Doe de helft van het gehakt erin en druk goed aan, maak een kuiltje over de lengte in het midden.
Stap 15
Doe hierin de helft van de spinazie met daarop de eieren.
Stap 16
Bestrooi met iets zout.
Stap 17
Dek af met de overgebleven spinazie en eindig met gehakt.
Stap 18
Druk goed aan zodat er geen luchtgaten in zitten.
Stap 19
Bak het gehaktbrood 30 minuten in de oven, giet het vocht af.
Stap 20
Zet nog 5 minuten in de oven en laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten buiten de oven.
Stap 21
Snijd er plakken van en serveer warm of op kamertemperatuur.
Stap 22
Lekker met een frisse aardappelsalade en een augurkje!.
