Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gehaktballetjes met Chinese pruimensaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gehaktballetjes met Chinese pruimensaus
Stap 1
Hak het katenspek en de knoflook zeer fijn.
Stap 2
Meng het gehakt met het ei, de spek en de knoflook, breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Kneed stevig door, draai vier balletjes per persoon van het gehakt en rol ze nog even na met natte handen.
Stap 4
Verhit een zware grote koekenpan op hoog vuur en doe de olie erin.
Stap 5
Bak de balletjes 4 à 5 minuten tot ze beginnen te kleuren, haal ze dan uit de pan.
Stap 6
Hak ondertussen de gember, rode peper, tomaatjes en pruimen zeer fijn.
Stap 7
Doe ze in de hete gehaktballenpan en laat in 5 à 10 minuten tot een saus worden op matig vuur.
Stap 8
Voeg zo nodig wat water toe, breng op smaak met zout en kaneel.
Stap 9
Voeg de balletjes toe en laat op laag vuur in 10 minuten gaar worden, met een deksel op de pan.
Stap 10
Lekker met witte rijst of gebakken noedels.
