Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gehaktballen in tomatensaus met aubergine
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gehaktballen in tomatensaus met aubergine
Stap 1
Snijd de aubergine over de lengte door de helft en snijd in lange parten.
Stap 2
Breng een pan met water aan de kook en kook de orzo 5 minuten korter dan de aanwijzing op de verpakking. Giet af.
Stap 3
Meng het gehakt met het paneermeel en ei en breng op smaak met peper en zout. Rol tot 24 gehaktballen van 3 cm groot.
Stap 4
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de gehaktballetjes 5 minuten. Voeg de aubergine, zwarte olijven, tomato polpa, harissa en orzo toe.
Stap 5
Stoof het geheel 7 minuten met de deksel op de pan en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Kruimel de feta grof. Verdeel de gehaktballen in tomatensaus over de borden en garneer met de feta.