Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde zalm met mierikswortelboter uit Noorwegen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde zalm met mierikswortelboter uit Noorwegen
Stap 1
Wrijf de stukken zalm in met citroensap, zout en versgemalen peper.
Stap 2
Smelt de boter in een steelpan op zacht vuur.
Stap 3
Bestrijk de stukken zalm aan de viskant dun met boter en leg ze met het vel naar beneden in een hete grillpan.
Stap 4
Bak deze kant in 3-4 minuten mooi bruin.
Stap 5
Keer de filets met een spatel en bak ook de viskant in 3 minuten mooi bruin.
Stap 6
Roer de mierikswortel en de fijngehakte peterselie door de gesmolten boter en voeg wat zout en peper toe.
Stap 7
Leg de zalmfilets met de viskant naar boven op warme borden en schep de mierikswortelboter erover.
Stap 8
Lekker met gekookte aardappeltjes en komkommersalade.
