Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde zalm met groene kruidensalsa
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde zalm met groene kruidensalsa
Stap 1
Pureer met de staafmixer 4 eetlepels olijfolie, de kappertjes, dille, peterselie, knoflook en azijn tot een groene salsa. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Verhit de grillpan met de overige olijfolie en gril hierin de zalmfilets in circa 4 minuten rondom gaar. De zalm mag van binnen nog een beetje glazig zijn. Trek de zalm met een vork grof uit elkaar.
Stap 3
Leg een pluk veldsla op het midden van 4 borden en verdeel de zalm erover. Schep wat crème fraîche erop en maak af met de kruidensalsa.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie265 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten1 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd4 g