Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde zalm met groene asperges
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde zalm met groene asperges
Stap 1
Meng in een kom de peterselie, het citroensap en -rasp, de kappertjes en de knoflook met 2 eetlepels olijfolie. Voeg zout en peper toe en zet de dressing apart.
Stap 2
Dep de zalmfilets droog. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Giet er 1 eetlepel olijfolie in. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg direct op de huid in de pan.
Stap 3
Bak de zalm tot de huid knapperig is en de vis loslaat van de bodem van de pan. Dit duurt circa 4 minuten.
Stap 4
Draai de zalm om en bak nog enkele minuten, tot de zalm naar wens gegaard is. Blancheer intussen de aspergetips 2 minuten in kokend water.
Stap 5
Giet ze af en spoel ze kort af onder de koude kraan. Doe de asperges bij de dressing en schep om. Serveer de zalm op borden, met een bergje asperges erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie385 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten3 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
