Gegrilde witte asperge met doperwtenpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde witte asperge met doperwtenpuree
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150°C. Halveer de cherrytomaten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Plaats 25 minuten in de oven.
Stap 2
Breng intussen een hoge pan met water, zout en 1 el roomboter aan de kook. Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant van de asperges. Kook de asperges 8 minuten, haal uit het kookvocht en laat afkoelen.
Stap 3
Kook de doperwten 10 minuten in het kookvocht van de asperges. Blend de doperwten tot een gladde puree met 1 soeplepel kookvocht en 1 el roomboter. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verhit een grillpan met 1 el olijfolie en gril de asperges 5 minuten.
Stap 5
Snijd intussen de tuinkers los en haal de plakken serranoham uit elkaar.
Stap 6
Verdeel de doperwtenpuree over de borden, leg hier de asperges, cherrytomaten en serranoham op. Garneer met de tuinkers.