Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde watermeloen met geitenkaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde watermeloen met geitenkaas
Stap 1
Halveer de watermeloen en snijd in plakken van 1 cm dik. Halveer de plakken. Snijd de geitenkaas in dunne repen.
Stap 2
Verwarm in een steelpan de balsamicoazijn en los hier de suiker in op. Laat in 10 minuten inkoken tot balsamicosiroop. Zet het vuur uit en laat volledig afkoelen.
Stap 3
Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd in kwarten. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Stap 4
Verwarm de grillpan. Wrijf de plakken watermeloen in met wat olie en grill de plakken 2 minuten aan elke kant tot mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 5
Verdeel de plakken watermeloen met de aardbeien over vier borden. Brokkel er de reepjes kaas over en bestrooi met de rode peper. Besprenkel de meloen met balsamicosiroop.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
- - kwastje
Voedingswaarden
- Energie311 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten28 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
