Gegrilde watermeloen en zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde watermeloen en zalm
Stap 1
Verwijder de velletjes van de hazelnoten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 minuten rondom bruin.
Stap 2
Neem uit de pan en laat afkoelen. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 3
Snijd de ui in halve ringen en schep om met de helft van het citroensap en een snuf zout. Laat marineren tot gebruik.
Stap 4
Snijd de meloen in plakken van circa 1 cm en snijd de plakken in punten.
Stap 5
Doe de hazelnoten met de knoflook, munt, rasp en de rest van het citroensap, olijfolie, peper en zout in de hakmolen van de staafmixer en pureer tot een pesto.
Stap 6
Steek de barbecue aan en gril de plakken watermeloen tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 7
Gril de zalm in circa 8-10 minuten rosé van binnen. Verdeel de plakken meloen en de gemarineerde ui over een platte schaal en leg er de zalm op.
Stap 8
Besprenkel met de muntpesto en verkruimel er de feta boven. Lekker met couscous.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer met hakmolen
- - barbecue
Voedingswaarden
- Energie597 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten13 g
- Vet47 gWaarvan verzadigd8 g