Gegrilde varkenshaas met pompoenpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde varkenshaas met pompoenpuree
Stap 1
Snipper de ui. Snijd varkenshaas in medaillons van 2-3 cm dik. Zorg dat iedereen 3 medaillons varkenshaas heeft. Wrijf de medaillons in met zout, versgemalen zwarte peper, balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie. Laat ze 20 minuten marineren.
Stap 2
Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten. Snijd de parten in blokjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprikapoeder, kaneel en stukken Pompoen erdoor en bak 2-3 minuten. Schenk het sinaasappelsap en de bouillon erdoor en smoor de pompoen in 10 minuten zachtjes gaar.
Stap 3
Pureer het pompoenmengsel met de staafmixer (of keukenmachine) tot een gladde puree. Voeg de crème fraîche toe en meng goed door de puree. Laat de puree zonder deksel nog enkele minuten zachtjes inkoken tot de dikte goed is. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Stap 4
Bak intussen de varkenshaasjes in een hete grillpan in 6-8 minuten bruin en van binnen net gaar. Keer de medaillons na 3-4 minuten. Strijk de pompoenpuree uit over het midden van warme borden en leg op elk bord 3 medaillons. Lekker met haricots verts en een frisse groene salade.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer of keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie410 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten9 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd9 g