Gegrilde spitskool met kerriedressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde spitskool met kerriedressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Hak de hazelnoten grof.
Stap 3
Snijd de spitskool in de lengte in acht gelijke parten en leg ze op de bakplaat.
Stap 4
Sprenkel vier tot zes eetlepels water over de parten.
Stap 5
Roer in een kommetje de kerriepoeder met wat zout en olie door elkaar.
Stap 6
Bestrijk de parten spitskool met de helft van dit mengsel.
Stap 7
Bak de spitskool in de oven in vijfentwintig minuten gaar.
Stap 8
Verwarm intussen de rest van het kerriemengsel in een steelpan tot het lekker gaat ruiken.
Stap 9
Roer het limoensap en het kokoswater erdoor.
Stap 10
Laat twee tot drie minuten zachtjes pruttelen tot het een lekkere dressing wordt.
Stap 11
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin, roer regelmatig.
Stap 12
Schep de noten op een bordje.
Stap 13
Serveer de spitskoolparten met de dressing erover.
Stap 14
Strooi de hazelnoten en koriander erover.
