Gegrilde sla-kropjes met biefstukreepjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde sla-kropjes met biefstukreepjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pers de knoflook boven een kommetje uit en meng er ruim de helft van de olijfolie met de tijmblaadjes en wat zout en peper door.
Stap 2
Halveer de sla-kropjes in de lengte en bestrijk de snijvlakken met de helft van de knoflookolie.
Stap 3
Leg de kropjes met snijvlak naar boven in een braadslede en rooster ze in de oven in 15-20 minuten gaar.
Stap 4
Verwarm de andere helft van de knoflookolie in een hapjespan en bak de minikrieltjes afgedekt in 8 minuten gaar en daarna zonder deksel in nog 2-3 minuten mooi bruin.
Stap 5
Laat een wok gloeiend heet worden. Voeg de rest van de olijfolie toe en bak de biefstukreepjes al omscheppend in 3-4 minuten knapperig bruin.
Stap 6
Leg op warme borden elk twee halve sla-kropjes en schep de biefreepjes erop. Verdeel de krieltjes eromheen.