Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde schouderkarbonade op sperzieboontjes met verse pesto
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde schouderkarbonade op sperzieboontjes met verse pesto
Stap 1
Bestrooi de karbonaadjes met zout en laat staan terwijl de barbecue heet wordt.
Stap 2
Kook de sperziebonen beetgaar in circa 12 minuten. Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan. Doe de helft van de pijnboompitten in de beker van de staafmixer.
Stap 3
Verwijder van de basilicum de dikste stelen en was de rest; schud goed uit. Doe de basilicum in de beker met de knoflook en de olie. Pureer en voeg daarna de kaas toe. Pureer tot pesto.
Stap 4
Gril de karbonaadjes op de barbecue gaar in circa 10 minuten; draai halverwege.
Stap 5
Meng de warme sperziebonen met de helft van de pesto. Serveer de sperziebonen met de karbonades erop en leg op elk daarvan een lepeltje pesto. Strooi de resterende pijnboompitten erover.
