Gegrilde salade
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde salade
Stap 1
Verwarm de BBQ voor.
Stap 2
Snijd de onderkanten van de bosui en de groene asperges af.
Stap 3
Snijd de babyromaine in partjes, laat het hart zitten om de blaadjes bij elkaar te houden.
Stap 4
Halveer de bospenen en snijd de gele paprika in partjes. Snijd de kipfilet in repen. Halveer de citroen en ris de blaadjes van de tijm.
Stap 5
Meng de olijfolie met de kipkruiden, verse tijmblaadjes en het sap van een halve citroen. Smeer de groenten en de kip in met de marinade.
Stap 6
Gril alle groenten in delen op de BBQ tot er mooie strepen ontstaan en ze beetgaar zijn. Gril vervolgens de kipreepjes in 5 minuten gaar. Keer regelmatig.
Stap 7
Snijd de grote stukken groenten eventueel nog kleiner. Verdeel over een schaal met de kipreepjes.
Stap 8
Knijp de tweede helft van de citroen erboven uit. Schaaf de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met amandelen.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
Voedingswaarden
- Energie382 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten15 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd4 g