Gegrilde paprikaterrine
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde paprikaterrine
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika’s en leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika’s 30 minuten in het midden van de oven.
Stap 2
Neem de paprika’s uit de oven en doe in een ruime kom. Dek af met een bord en laat 15 minuten staan.
Stap 3
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Stap 4
Snijd de bosui en de helft van de basilicum fijn. Meng de chilipoeder, 2/3 van de pijnboompitten, de fijngesneden basilicum, bosui en de kappertjes door de roomkaas. Verwijder het vel van de paprika’s. Houd de verschillende kleuren apart.
Stap 5
Bekleed het cakeblik met huishoudfolie en verdeel de gele paprika’s over de bodem. Zorg dat de hele bodem bedekt is. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel erop en leg de oranje paprika erop.
Stap 6
Eindig achtereenvolgens met de rest van de roomkaas en de rode paprika. Dek af met huishoudfolie en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 7
Stort vlak voor serveren de terrine op een snijplank. Garneer met de rest van het basilicum en de rest van de pijnboompitjes. Verwarm een mes onder de hete kraan om de terrine in mooie plakjes te kunnen snijden. Lekker met crostini’s.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie268 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten9 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
