Gegrilde paksoi shanghai
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde paksoi shanghai
Stap 1
Verwarm de grill voor op 230 °C.
Stap 2
Was de paksoi en halveer deze. Was de prei, snijd in stukken van 4 cm en over de lengte in vieren. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, verwijder de uiteinden en halveer de grote exemplaren.
Stap 3
Verwijder de steel van de rode peper. Rol tussen de handen om de zaadjes te verwijderen. Snijd de peper in dunne ringen. Rasp de gember en de schil van 1 limoen boven een kom. Meng met 3 el sesamolie en een beetje zout tot dressing. Pers het sap van de limoen uit.
Stap 4
Verdeel alle groenten met de helft van de rode peper over de met bakpapier beklede bakplaat en schenk er de dressing over. Schuif de bakplaat 7-10 minuten onder de grill.
Stap 5
Breng water aan de kook en doe in een ruime kom. Wel hierin de noedels 2 minuten. Giet af en spoel na met koud water.
Stap 6
Meng de sojasaus, de rest van de sesamolie en het uitgeperste sap van de geraspte limoen. Schep dit door de helft van de noedels.
Stap 7
Schep de andere helft door de groente op de bakplaat. Verdeel de noedels over 4 diepe borden en leg er de groenten op. Snijd de resterende limoen in partjes. Serveer met partjes limoen. Bestrooi met de resterende rode peper en zwart sesamzaad.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
- - bakplaat
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie495 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten56 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
