Gegrilde ossenhaas met wortel-komkommersalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde ossenhaas met wortel-komkommersalade
Stap 1
Klop een dressing van de sojasaus, de vissaus, rietsuiker, rode peper, teentje knoflook en het limoensap.
Stap 2
Bestrijk de ossenhaas met de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit een grillpan op middelhoge stand en rooster hierin het vlees rondom in circa 5 minuten goudbruin.
Stap 3
Neem uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat even staan. Kook intussen de eieren halfzacht, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Stap 4
Verwarm in een (steel)pan de sojasaus met de suiker, azijn en zoveel water dat de eieren net onder staan. Voeg zodra de suiker is opgelost de eieren toe en kook die op een lage stand nog 10 minuten mee.
Stap 5
Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf of snijd de komkommer in linten. Meng de komkommer, taugé, wortel en munt in een schaal.
Stap 6
Snijd de ossenhaas in dunne plakken en verdeel met de eieren over de salade. Besprenkel de salade met 4 eetlepels van de dressing.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie275 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten16 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
