Gegrilde lamskoteletten met kappertjessalsa en geroosterde aardappels
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde lamskoteletten met kappertjessalsa en geroosterde aardappels
Stap 1
Pel de schil van de aardappels en snijd ze in grove stukken. Hak de kappertjes grof en meng met de groene kruiden, knoflook, rode peper en 6 eetlepels olijfolie tot een salsa. Maal eventueel in de keukenmachine voor een fijnere structuur.
Stap 2
Giet een laagje olijfolie op een (barbecue)bakplaat en hussel de aardappels met wat zout en peper erdoor. Dep de koteletten droog met keukenpapier. Bestrijk ze met olie en bestrooi met zout en peper.
Stap 3
Leg de bakplaat met aardappels op een kant van de barbecue. Rooster en schud om tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Leg intussen de lams koteletten direct op het rooster ernaast en rooster 2 minuten per kant. Verpak de koteletten in een stuk aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Stap 4
Neem het vlees uit het folie en rooster de koteletten nog 1 minuut aan beide kanten bruin en knapperig. Serveer met een lepel van de kappertjessalsa en de krokante aardappels.