Gegrilde kip met aardbeiensalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde kip met aardbeiensalsa
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Verwijder intussen de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak de basilicum grof.
Stap 3
Meng de aardbeien, bosui en basilicum met de azijn en 1 el olijfolie tot een salsa. Breng op smaak met peper.
Stap 4
Halveer de kipfilets in de lengte. Hak de naaldjes van de rozemarijn grof. Meng met peper en zout door de rest van de olijfolie. Bestrijk de kip rondom met de rozemarijnolie.
Stap 5
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de kip in circa 5 minuten gaar. Keer halverwege. Leg de kip op een schaal en schep de aardbeiensalsa erover.
Stap 6
Serveer met de ovenaardappelen. Lekker met een salade van veldsla en walnoten