Gegrilde groenten met chimichurri
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde groenten met chimichurri
Stap 1
Verhit de barbecue. Snipper de sjalotten. Snijd 3 tomaten in plakken van ½ cm en marineer op een schaal met 1 gesnipperde sjalot, 2 el balsamicoazijn en 1el olie.
Stap 2
Bestrooi met zout en versgemalen peper. Zet weg tot gebruik.
Stap 3
Snijd de aubergine over de lengte in 8 plakken en de portabella’s in plakken van 1 cm. Halveer de puntpaprika’s.
Stap 4
Meng in een kom 3 el olie met 1 el oregano en pers er 1 teentje knoflook boven uit.
Stap 5
Bestrijk de plakken aubergine, portabella en paprika met de knoflookolie en rooster ongeveer 4 minuten per kant op de barbecue.
Stap 6
Hak de peterselie fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 7
Snijd de resterende tomaat in blokjes en meng in een kom met resterende sjalotjes, oregano, gehakte peterselie, rode peper en het citroensap en -rasp.
Stap 8
Voeg eventueel een snufje komijnpoeder toe. Pers de resterende knoflooktenen boven de kom. Schep om met de resterende azijn, olie en 2 el water.
Stap 9
Schep om tot chimichurri en breng op smaak met een beetje zout.
Stap 10
Serveer de gegrilde groenten met chimichurri en geef er de gemarineerde vleestomaten koud bij.