Gegrilde entrecote met paprika-hummus
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde entrecote met paprika-hummus
Stap 1
Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen. Pers de helft van de knoflook uit. Meng tomatenpuree met de geperste teen knoflook, 2 theelepels paprikapoeder, komijn, wat zout, versgemalen zwarte peper en 2 eetlepels olijfolie. Wrijf de entrecotes hiermee in en laat ze 15 minuten marineren.
Stap 2
Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd van de paprikapunten elk dunne ringen voor garnering. Snijd de rest in blokjes. Pers de resterende knoflook uit. Smoor de paprikablokjes in een pan met olijfolie, de geperste knoflook en 2 eetlepels water afgedekt in 8 minuten zachtjes gaar.
Stap 3
Pureer dit mengsel in de keukenmachine met de kikkererwten, 3 theelepels paprikapoeder, 1-2 eetlepels citroensap en wat zout en peper tot een smeuïge hummus.
Stap 4
Bak de entrecotes in een hete grillpan in 4-6 minuten bruin en van binnen net rosé. Serveer de entrecotes in plakjes op warme borden met de hummus ernaast. Lekker met frieten en een salade.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie405 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten15 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd6 g