Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde citroenkip met sperziebonen en krieltjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde citroenkip met sperziebonen en krieltjes
Stap 1
Meng 35 ml olijfolie met de citroenrasp, -sap, tijm, honing, knoflook, olijven, zout en peper. Haal de kipfilets erdoor en laat 5 minuten staan.
Stap 2
Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.
Stap 3
Verhit de grillpan op middelhoge stand en gril hierin de kip in circa 10 minuten rondom goudbruin en gaar. Voeg de laatste 3 minuten de citroenmarinade toe aan de grillpan.
Stap 4
Serveer de krieltjes en sperziebonen met de gegrilde kip. Schep wat van de warme citroenmarinade erover.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie655 kcal
- Eiwit37 g
- Koolhydraten57 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd5 g